Ώρες κοινού: Δευ - Παρ 8:00 - 14:00

Γιορτάζει ο Ιερός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Νεκταρίου στις Μοίρες

Μεγάλη γιορτή σήμερα για τις Μοίρες και το Τυμπάκι

 

Γιορτάζει ο ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίου Νεκταρίου στις Μοίρες, την μνήμη  του οποίου τιμά η εκκλησία μας σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.

Τιμούμε με σεμνότητα και προσευχόμαστε στον Άγιο της υπομονής, Άγιο Νεκτάριο, προστάτη των αδυνάτων, των φτωχών και όλων όσων ψάχνουν για εργασία.

Στην περιοχή μας, υπάρχει και δεύτερος ναός, αφιερωμένος στον  Άγιο Νεκτάριο,  θα τον συναντήσετε στην είσοδο της κωμόπολης του Τυμπακίου.

Χρόνια Πολλά ευχόμαστε σε όλους, ας έχουμε την χάρη και την ευλογία Του.

Ιδιαίτερες ευχές στους εορτάζοντες και εορτάζουσες της σημερινής ημέρας, Νεκτάριο και Νεκταρία, να έχουν υγεία και ευτυχία. Ας πρεσβεύει ο Άγιος Νεκτάριος για όλους μας.

Και του χρόνου!

Ο Άγιος Νεκτάριος, το 1904 μ.Χ. ίδρυσε γυναικεία Μονή στην Αίγινα,  εγκαταβιώνοντας μόνιμα εκεί το 1908 μ.Χ., μετά την παραίτηση του από τη Ριζάρειο Σχολή.

Έγραψε αρκετά συγγράμματα, κυρίως βοηθητικά του θείου κηρύγματος. Η ταπεινοφροσύνη του και η φιλανθρωπία του υπήρξαν παροιμιώδεις. Στα κηρύγματα του, πλήθος λαού μαζευόταν, για να «ρουφήξει» το νέκταρ των Ιερών λόγων του.

Πέθανε το απόγευμα της 8ης Νοεμβρίου 1920 μ.Χ. και ενταφιάστηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στην Αίγινα.

Η ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1953 μ.Χ. και στις 20 Απριλίου του 1961 μ.Χ. με Πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διακηρύχτηκε Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Previous ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΑΤΑΛΩΝ

Μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Δήμου Φαιστού μπορείτε να είστε ενημερωμένοι για όλα όσα συμβαίνουν.

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία

Πάροδος 25ης Μαρτίου 1, Μοίρες, 70400, Ηράκλειο

Ώρες Κοινού:

Δευ – Παρ: 8:00 – 14:00

Δήμος Φαιστού © 2023. All Rights Reserved

Μετάβαση στο περιεχόμενο