Ώρες κοινού: Δευ - Παρ 8:00 - 14:00

ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΡΟΥΧΩΝ

ΔΙΕΥΘ.: 25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1 – ΤΗΛ.: 2892340202 – EMAIL.: dfaistou @ gmail . com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τρεις νέους κάδους ενισχύεται ο δήμος Φαιστού στο πλαίσιο των δράσεων ανακύκλωσης!

«Τα ρούχα που δεν χρειάζεστε εσείς, ίσως να τα χρειάζεται κάποιος άλλος συμπολίτης μας»!

Η αρμόδια εταιρεία ενισχύει τη συνεργασία της με το Δήμο Φαιστού και προστίθενται τρία ακόμα νέα σημεία με κόκκινους κάδους ανακύκλωσης σε Ζαρό, Βώρους και Πόμπια, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των δημοτών Φαιστού. 

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν ήδη δύο κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης, ο ένας βρίσκεται στις Μοίρες παραπλεύρως της εισόδου του Δημαρχείου και ο άλλος βρίσκεται στο Τυμπάκι παραπλεύρως των νηπιαγωγείων. 

Χρησιμοποιώντας τους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης, συνεισφέρουμε στο περιβάλλον μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και ανακυκλώνοντας ρούχα που δεν φοράμε πια, παπούτσια και αξεσουάρ που δεν χρησιμοποιούμε. 

Στο πλαίσιο μιας περισσότερο Φιλικής διαχείρισης προς το περιβάλλον και της επανάχρησης ανακυκλώσιμων υλικών παρέχουμε βοήθεια στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της χώρας διαθέτοντας κάποια από τα ρούχα αυτά τα οποία βρίσκονται σε άριστη ποιοτική κατάσταση και επιπροσθέτως διαθέτουμε τρόφιμα και άλλα υλικά με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών.

Τέλος τα κατάλληλα για επανάχρηση ρούχα ανακυκλώνονται και φτιάχνονται από αυτά ρούχα καθαρισμού, στουπιά, μονωτικάκαι άλλα υλικά.

“Η ανακύκλωση και η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων είναι δείγμα πολιτισμού”, επισημαίνει ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης εκφράζει την χαρά και την ικανοποίηση του που οι δημότες ανταποκρίνονται με αξιοσημείωτο ζήλο και στηρίζουν τη δράση αυτή.

Σημειώνεται ότι για το 2022 σε όλη την Ελλάδα δόθηκαν 11.000 kg καθαρού ρουχισμού σε συμπολίτες μας που το είχαν ανάγκη ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνουμε με λιγότερο όγκο αποβλήτων τις χωματερές της περιοχής μας.

Previous ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΕΥΦΛΕΚΤΗ ΥΛΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Δήμου Φαιστού μπορείτε να είστε ενημερωμένοι για όλα όσα συμβαίνουν.

Χρήσιμα Links

Επικοινωνία

Πάροδος 25ης Μαρτίου 1, Μοίρες, 70400, Ηράκλειο

Ώρες Κοινού:

Δευ – Παρ: 8:00 – 14:00

Δήμος Φαιστού © 2023. All Rights Reserved

Μετάβαση στο περιεχόμενο