Σύλλογοι

 

 

Στη δημοτική ενότητα Μοιρών λαμβάνει χώρα ο «Πολιτιστικός Αύγουστος» στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιούνται πλήθος εκδηλώσεων οι οποίες περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις παραδοσιακών προϊόντων κ.α. Οι εκδηλώσεις χρηματοδοτούνται κυρίως από το δήμο, αλλά κι από ιδιωτικές χορηγίες, ενώ σημαντική είναι η συμβολή των 15 τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι δραστηριοποιούνται κυρίως στο πλαίσιο των οικισμών που τους αφορούν, οργανώνοντας εκδηλώσεις αυτόνομα είτε συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις του Δήμου, με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των κατοίκων και σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της ενότητας Μοιρών είναι οι εξής:

 

Πολιτιστικοί Σύλλογοι  Δημοτικής ενότητας Μοιρών

Πολιτιστικοί Σύλλογοι Δημ. Ενότητας Μοιρών

1

Πολιτιστικός Σύλλογος Μοιρών

2

Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλιάς

3

Πολιτιστικός Σύλλογος Καπαριανών

4

Πολιτιστικός Σύλλογος Πετροκεφαλίου

5

Πολιτιστικός Σύλλογος Κουσέ

6

Πολιτιστικός Σύλλογος Αντισκαρίου

7

Πολιτιστικός Σύλλογος Ρουφά - Πλουτής

8

Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγαϊδακίων

9

Πολιτιστικός Σύλλογος Καστελίου

10

Πολιτιστικός Σύλλογος Περίου

11

Πολιτιστικός Σύλλογος Αληθινής

12

Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας

13

Πολιτιστικός Σύλλογος Σκουρβούλων

14

Πολιτιστικός Σύλλογος Απολύχνου

15

Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Μεσσαράς (Πετροκεφάλι)

16

Σύλλογος Ανάπτυξης και Προστασία Οικισμού Τζίγκουνα

 

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Δήμου λειτουργεί η θεατρική ομάδα «Θέατρο δίχως όνομα» η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και παρουσιάζει τις παραστάσεις της και πέρα από τα όρια του Δήμου. Οι ποικίλες εκδηλώσεις δεν περιορίζονται στους καλοκαιρινούς μήνες αλλά πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια όλου του έτους και κάθε χρόνο. Μερικές από αυτές παρουσιάζονται παρακάτω:

 

1.       Την τελευταία Κυριακή της αποκριάς στήνεται το «Αποκριάτικο χωριό» στην πλατεία των Μοιρών. Στην εκδήλωση συμμετέχουν όλες οι τοπικές κοινότητες της δημοτικής ενότητας Μοιρών, προσφέροντας παραδοσιακά εδέσματα. Η εκδήλωση συνοδεύεται με δρώμενα για τα μικρά παιδιά, κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, αναπαράσταση τοπικών αποκριάτικων εθίμων κ.λ.π.

2.       Ο Οργανισμός Άθλησης του Δήμου Μοιρών πραγματοποιεί κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου Παμεσσαρίτικους αθλητικούς «Φαίστειους και Γορτύνιους» αγώνες στους οποίους συμμετέχουν αθλητές από τα σχολεία της Μεσσαράς.

3.       Πραγματοποιούνται Παγκρήτιοι Ιππικοί Αγώνες από το Σύλλογο φίλων Γεοργαλίδικου αλόγου την ημέρα του πολιούχου της πόλης των Μοιρών, Αγίου Γεωργίου.

4.       Σημαντικές είναι και οι ετήσιες επετειακές εκδηλώσεις στις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου, της 28ης Οκτωβρίου, της Μάχης της Κρήτης την 1 Ιουλίου καθώς και οι εκδηλώσεις τιμής προς τους εκτελεσθέντες κατοίκους της περιοχής από γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 14η -8ου -1944 .

5.       Κάθε 4 χρόνια πραγματοποιούνται εκδηλώσεις τιμής στον Καπετάν Μιχαήλ Κόρακα στην τοπική κοινότητα Πόμπιας .

 

Στη δημοτική ενότητα Ζαρού, οργανώνονται αντίστοιχες μουσικοχορευτικές και άλλες εκδηλώσεις, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής ομορφιάς, των εθίμων αλλά και με στόχο την ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής. Το Λαογραφικό Μουσείο Ζαρού αποτελεί ένας ξεχωριστός χώρος έκθεσης της παράδοσης της περιοχής, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Στο Ζαρό δραστηριοποιούνται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαρού, ο Μορφωτικός Σύλλογος Ζαρού, ο Σύλλογος Λαογραφικού Μουσείου, η Θεατρική Σκηνή Ζαρού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μορονίων, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βοριζίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάκρες, ενώ συγχρόνως ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δράση του Ορειβατικού Συλλόγου Ζαρού, του Αγροτικού Συλλόγου Ζαρού, του Συλλόγου Γυναικών Ζαρού «Αριάδνη» και του Αθλητικού Ομίλου Ζαρού. Επιπλέον, στη δημοτική  ενότητα Ζαρού έχει έδρα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητικών Νεολαιών, ενώ δραστηριοποιείται η Πολιτιστική Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Λάβρυς, η οποία διατηρεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ζαρού. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι και η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Ζαρού, η οποία διοργανώνει αγώνες moto cross.

 

Επίσης στο Ζαρό λειτουργεί Πνευματικό Κέντρο, το οποίο ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Σκοπός του ιδρύματος είναι η ανύψωση του μορφωτικού, πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της δημοτικής ενότητας Ζαρού και ιδιαίτερα της νεολαίας, σκοπός ο οποίος εξασφαλίζεται με την καθημερινή λειτουργία της βιβλιοθήκης του ιδρύματος για τον δανεισμό βιβλίων ή και για μελέτη στο αναγνωστήριό του, αλλά και με την παραχώρηση της κατάλληλα διαμορφωμένης αίθουσας 150 τμ για τη διοργάνωση σεμιναρίων, διαλέξεων, θεατρικών παραστάσεων, εκθέσεων, μορφωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του ίδιου του ιδρύματος ή άλλων φορέων. Επιπλέον, σημαντική κρίνεται η συμβολή του Θεατρικού Εργαστηρίου Ζαρού, με στόχο την προετοιμασία και το ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων σε όλη την περιφέρεια Κρήτης. Αρκετά γνωστός και δημοφιλής είναι ο καθιερωμένος θεσμός του Διεθνή Διαγωνισμού Παραδοσιακής Κουζίνας που διοργανώνει το Λαογραφικό Μουσείο Ζαρού σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Δήμο, όπου οι συμμετέχοντες παρασκευάζουν τις μαγειρικές  τους δημιουργίες με τη χρήση της παραστιάς και της ξυλόσομπας όπως επίσης και η γιορτή νερού.

 

Πολιτιστικοί Σύλλογοι Δημ. Ενότητας Ζαρού

Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαρού

 

Μορφωτικός Σύλλογος Ζαρού

 

Θεατρική Σκηνή Ζαρού

 

Σύλλογος Λαογραφικού Μουσείου

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Μορονίων

 

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βοριζίων

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Μάκρες

 

Ορειβατικός Σύλλογος Ζαρού

 

Αγροτικός Σύλλογος Ζαρού

 

Σύλλογος Γυναικών Ζαρού «Αριάδνη»

 

Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητικών Νεολαιών

 

Πολιτιστική Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Λάβρυς

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ζαρού

 

Λέσχη Μοτοσικλετιστών Ζαρού

 

 

 

 

 

Η δημοτική ενότητα Τυμπακίου παρουσιάζει κάθε έτος πολυάριθμες πολυθεματικές εκδηλώσεις στις οποίες περιλαμβάνονται συναυλίες, εκθέσεις, παραστάσεις και διαγωνισμοί, με την ενεργό συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της περιοχής. Επικεντρώνοντας στον πολιτισμό, την τέχνη και τη νεολαία, οργανώνονται επιμορφωτικές εκδηλώσεις, ομιλίες, εκδρομές και προβολές. Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων αυτών παίζει η συμμετοχή και δράση των συλλόγων της περιοχής, οι οποίοι παρατίθενται ακολούθως:

 

Πολιτιστικοί Σύλλογοι Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου

Πολιτιστικοί Σύλλογοι Δημ. Ενότητας Τυμπακίου

1

Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου

2

Πολιτιστικός Σύλλογος Καμαρών

3

Πολιτιστικός Σύλλογος Καμηλαρίου

4

Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων – Ματάλων

5

Πολιτιστικός Σύλλογος Βώρων

6

Πολιτιστικός Σύλλογος Κλήματος

7

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέων Μαγαρικαρίου

8

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σίβα «Θέμος Κορνάρος»

9

Γυναικείος Συνεταιρισμός Καμαρών «Ψηλορείτη Γεύσεις»

10

Κυνηγετικός Σύλλογος Τυμπακίου

11

Αγροτικός Σύλλογος Τυμπακίου

12

Αγροτοβιομηχανικός Σύλλογος Τυμπακίου

13

Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγαϊδακίων

14

Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμακίου

15

Πολιτιστικός Σύλλογος Χρυσόστομου

16

Πολιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη

17

Πολιτιστικός Σύλλογος Γρηγοριάς

 

Στη δημοτική ενότητα Τυμπακίου λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα όπως συναυλίες και αποκριάτικες εκδηλώσεις. Μάλιστα, είναι καθιερωμένη χρόνια η διεξαγωγή μεγάλου καρναβαλιού την τελευταία Κυριακή των Απόκρεων, ενώ λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις θρησκευτικού και εθνικού χαρακτήρα όπως οι εορτές Αγίων στις τοπικές κοινότητες με αποκορύφωμα την 25η Αυγούστου στο Τυμπάκι που είναι η ημέρα εορτασμού του Αγ. Τίτου πολιούχου του Τυμπακίου και η 25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου, Επέτειος Μάχης της Κρήτης. Άλλου είδους εκδηλώσεις της περιοχής Τυμπακίου παρουσιάζονται συνοπτικά παρακάτω:

 

1.             Ημέρα μνήμης για τους πεσόντες στην Πρώτη Επανάσταση της Επαρχίας Πυργιώτισσας, το 1860 στην Συμπάλλουσα την ημέρα της Υπαπαντής του Κυρίου στις αρχές Φεβρουαρίου.

2.             Τιμητικό διήμερο εκδηλώσεων για τον Καπετάν Γεώργιο Πετρακογιώργη, Αρχηγό Εθνικής Αντίστασης κατά τη γερμανική κατοχή και καθιέρωση εορτασμού του ήρωα και της ομάδας του την πρώτη Κυριακή του Μαΐου κάθε έτους.

3.             Εορτασμός της ημέρας της γυναίκας με προσφορά καφέ σε κάποια καφετέρια της περιοχής.

4.             Διεξαγωγή σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης Ηρακλείου σεμιναρίων σε θέματα πολιτισμού, εκμάθησης χρήσης Η/Υ, μαγειρικής, εκμάθησης ελληνικών σε αλλοδαπούς.

5.             Διεξαγωγή διαγωνισμού κρητικής παραδοσιακής κουζίνας και σεμιναρίων για την κρητική διατροφή.

6.             Επισκέψεις επιστημόνων και ομιλίες σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος (νεανική επιχειρηματικότητα, παρουσίαση βιβλίων για τον Δίσκο της Φαιστού, κλπ.)

7.             Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων όπως η Γεωργική Έκθεση Μεσσαράς, εκθέσεις του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας, Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσσαράς, κλπ.

8.             Χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις για τους δημότες, διάρκειας μιας εβδομάδας και στολισμός του Τυμπακίου και των τοπικών κοινοτήτων.

9.             Καθιέρωση του μήνα Ιουνίου ως μήνα αφιερωμένου στην προστασία του περιβάλλοντος με έμφαση στην ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα καθαριότητας.

10.          Διεξαγωγή ημερίδων με θέματα τοπικού ενδιαφέροντος (διαχείριση απορριμμάτων, δημιουργία μονάδας πάχυνσης τόνου, κατασκευή του Λιμένα του Νότου, κλπ.)

11.          Παραστάσεις σχολικής ομάδας θεάτρου.

12.          Ναυτική εβδομάδα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις αρχές Ιουνίου.

13.          Έκθεση Μεσσαράς με γεωργικά προϊόντα που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.

 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται συνήθως σε σχολεία, κοινόχρηστους χώρους, γήπεδα, δρόμους, στο υπαίθριο θέατρο Βώρων και σε πλατείες, ενώ ο μήνας Αύγουστος είναι καθιερωμένος ως μήνας πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το κόστος των εκδηλώσεων καλύπτεται στο μεγαλύτερο βαθμό από ιδίους πόρους του Δήμου και πολύ λιγότερο από χορηγίες ιδιωτών της περιοχής.

 

Ακόμη, εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας ανάδειξης του πολιτισμού και της κρητικής παράδοσης αποτελεί το Μουσείο Κρητικής Εθνολογίας το οποίο βρίσκεται στους Βώρους και συνιστά ένα σύγχρονο μουσείο με πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα, τα οποία είναι προσβάσιμα στο κοινό και μέσω του διαδικτυακού τόπου του μουσείου. Αξιοποιώντας κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, το μουσείο ανέλαβε στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», την προβολή της κρητικής παραδοσιακής κοινωνίας στο διαδίκτυο, σκιαγραφώντας μια συνοπτική αλλά δυναμική εικόνα της φυσιογνωμίας της κρητικής παραδοσιακής κοινωνίας. Η θεματική των εκθεμάτων περιστρέφεται και αναδεικνύει τέσσερις τομείς του υλικού πολιτισμού: την μεταλλοτεχνία στην αρχιτεκτονική, την επιπλοποιεία, την υφαντική και την κεραμική, σε ένα πλαίσιο εκπαιδευτικού χαρακτήρα το οποίο έχει διαμορφωθεί μετά από μακροχρόνιες, συστηματικές μελέτες κι έρευνες της διοίκησης του μουσείου και των συνεργατών του.

 

Α/Α ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ E-MAIL
1 ΑΛΗΘΙΝΗΣ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΡΝΕΣΑΚΗΣ  6948830270  
2 ΑΝΤΙΣΚΑΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΙΧΕΛΑΚΑΚΗΣ 6987079855  
3 ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΥΡΩΝ ΝΙΚΑΚΗΣ 6937126224  
4 ΑΠΟΛΥΧΝΟΥ ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ    
5 ΒΟΡΙΖΙΩΝ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΚΑΡΓΑΚΗΣ 6942293310 lykarg@windowslive.com
6 ΒΟΡΡΩΝ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΣΚΟΞΥΛΑΚΗΣ, ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΛΕΝΙΩΤΗ  6944540008 6988608446

politistikossyllogosvoron@gmail.com

7 ΓΑΛΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΓΑΚΗΣ 6932350736 kargakismix@hotmail.gr
8 ΖΑΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ 6981062565 vagstaza@yahoo.gr
9 ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ΚΑΡΑΝΔΙΝΟΣ 6974854673
10 ΚΑΜΑΡΩΝ ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ -  
11 ΚΑΜΗΛΑΡΙΟΥ ΑΝΤΖΕΛΑ ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  6975977309  
12 ΚΑΠΑΡΙΑΝΩΝ ΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 6974905195  elpinio@yahoo.gr
13 ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ 6977247237  
14 ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ 6932311144 info@stigmapro.gr
15 ΚΟΥΣΕ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ 6977905878  
16 ΛΑΓΟΛΙΩ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΜΠΙΤΑΚΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗΣ 

6974304948,
6936987295

phkampitakis@gmail.com,
e.agelidakis@hotmail.com

17 ΛΑΛΟΥΜΑΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

6974703619

laloumasvillage@gmail.com

18 ΜΑΓΑΡΙΚΑΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΞΗΡΟΥΔΑΚΗΣ 6937980782  
19 ΜΑΚΡΕΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΑΜΠΑΚΑΚΗΣ 6970653685  
20 ΜΟΡΟΝΙΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ 6975695153  
21 ΠΕΤΡΟΚΕΦΑΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΚΟΥΡΤΙΚΑΚΗΣ 6934221653
22 ΠΙΤΣΙΔΙΩΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΤΣΙΤΕΡΗΣ 6977913201  
23 ΠΗΓΑΙΔΑΚΙΩΝ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΦΑΝΤΟΣ

6976697772  
24 ΠΟΜΠΙΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΚΙΟΥΦΑΚΗ
ΥΒΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΚΗ

6936733419,
6987079759

politistikospompias@gmail.com
25  ΟΜΑΔΑ ΔΡΩ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΓΑΚΗΣ

6942883337

info@omadadro.grkargakistef@hotmail.com

26 ΣΙΒΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ 

6945441119

 v.androulidaki@yahoo.gr
27 ΣΚΟΥΡΒΟΥΛΩΝ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ 6932425561  
28 ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ 6932539118, 28920 52227 politistikostimbaki@gmail.com
29 ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ 6944337132  
30 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ     ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΑΝΑΣΣΑΚΗΣ 6976403132 manasantonis89@yahoo.gr
31 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΛΑΔΑΚΗΣ 6985089235  
32 ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΣΑΡΑΣ  ΜΙΧΑΛΗΣ  ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ 6932311115  
33 ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ              "ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ" ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ 6977838896  
34 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ.ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ "ΜΕΤΟΧΙ" ΓΕΩΡΓΙΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

6934039881,

28920 53065
 

 

 

 

 

 

Α/Α ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ E-MAIL
1 ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΙΡΩΝ   ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  6932520633, 28920 22393  
2 ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ 6972909435  
3 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ 28920 51042  

 

Α/Α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ E-MAIL
1 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ   ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΡΙΝΤΑΝΗ 6970378002  
2 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΑΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ 6932575871  
3 ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΙΡΩΝ(ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΧΩΣ ΟΝΟΜΑ) Κα ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 6937790425  

 

 

Α/Α ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ E-MAIL
1 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΡΟΥ ΚΟΚΚΑΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 6971833898  
2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΖΑΡΟΥ ΡΟΜΠΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ  6979775306, 2894031221   
3 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΡΟΥ ΤΖΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 6974728288   
4 ΤΟΕΒ ΖΑΡΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ    6945843731, 28940 31191
5 ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ‘’ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ’’ (ΤΥΜΠΑΚΙ) ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΛΑΚΗ 6934039881, 28920 53065   
6 ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΡΟΥ ΜΑΝΑΣΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ  6976403132   manasantonis89@yahoo.gr
7 ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΛΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 6985089235   
8 ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΡΟΥ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   6945313523 info@zaros.org
9 ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ,ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΩΣΩΣΤΩΝ ΜΟΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 6973230991 mires@samarites.gr
10 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΚΑΡΓΑΚΗΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ  6942293310  
11 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΖΑΡΟΥ "ΑΡΙΑΔΝΗ"      
12 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΑΛΙΑΣ ΧΑΧΛΑΚΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ  6907607791
13 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΖΑΡΟΥ "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ"  ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ 2894031055    
14 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ "ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" ΣΤΕΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ  6940756204  
15 ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΟΜΠΙΑΣ "ΜΟ.ΛΕ.Π." ΤΣΑΚΙΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  6937150259   
16 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΦΡΑΘΙΑ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ 6932216780 
17 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ Δ. ΦΑΙΣΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ  6972297322   
18 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ Δ.ΦΑΙΣΤΟΥ ΠΕΤΕΙΝΑΡΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣ  6972879061   
19 ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΣΥΛΒΙΑ   6937484808  
20 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΝΤΙΣΠΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   6932536666  
21 ΑΓΡΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΑΝΔΡΙΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ   6972835002, 28920 51042 efodia@opast.gr
22 ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΚΛΑΔΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ - ΛΕΝΑΚΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ  28920 51308, 6932306500  
23 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΛΥΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ  2892051730, 2892051404  
24 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΟΛΥΙΑΤΕΙΟΥ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΤΑΒΕΡΝΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ)      
25 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΟΡΓΑΛΙΔΙΚΟΥ ΑΛΟΓΟΥ "ΟΙ ΜΕΣΣΑΡΙΤΕΣ" ΜΠΕΡΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   6937164225 
26 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΙΡΩΝ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  6944583511 spyridakis2@gmail.com
27 ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΣΑΒΒΑΣ  6936169718   
28 ΣΚΟΠΕΥΤΥΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ "ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ" ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΖΑΡΟΥ ΣΑΜΙΩΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  6977838896   
29 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΚΑΛΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 6979118986   
30 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΜΟΙΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ   6974372061 eebemesaras@gmail.com
31 ΤΟΕΒ ΜΟΙΡΩΝ   28920 22775   
32 ΤΟΕΒ ΠΟΜΠΙΑΣ    28920 41310  
33 ΤΟΕΒ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ   28920 51454   
34 ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΟΙΡΩΝ ΞΗΡΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  6932478985   
35 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ   6972994730   
36 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ "ΠΟΜΠΙΑΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ"   6932794401   
37 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΙΡΩΝ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ  6982558177, 28920 22603  
38 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ  6977289608  dimitristo@hotmail.com
39 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ "ΕΝ ΧΟΡΩ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙ" ΒΕΪΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ   6977220683   
40 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΕΩΠΟΛΩΝ ΛΙΟΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ     
41 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΟΙΡΩΝ ΚΟΥΓΙΟΥΜΙΤΖΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ 6976009855   
42 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΜΠΙΑΣ "ΠΟΜΠΙΑΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ" ΠΩΛΙΟΥΔΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ    
43 ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΑΡΑΣ   6976767410-11   
44 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΡΑΣ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ  6973852347 psmes1973@gmail.com devalliano@yahoo.gr
45 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΣΑΡΑΣ    2892024401  
  •  

 

 

 

 

 (87)
 (85)
Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Δήμου Φαιστού (86)
Facebook Δήμου Φαιστού (80)
 (82)
 (79)
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Φαιστού (81)
 (75)
 (76)
 (59)
 (78)
 (68)
 (63)
 (60)
 (71)
 (74)
 (70)
 (62)
 (65)
 (66)
 (64)