Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ανακοίνωση για Περιστατικό Βίας στο Δήμο Φαιστού
Ανακοίνωση για Περιστατικό Βίας στο Δήμο Φαιστού PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2021 14:19
Έντονο προβληματισμό, αλλά και θλίψη προκαλεί επίθεση Δημότη σε αιρετό  του Δήμου, με πρόφαση την αντίθεση του σε υπό εκτέλεση έργο της Δημοτικής Αρχής.


Ο Δημότης του Δήμου Φαιστού, συνοδευόμενος από συγγενικά του πρόσωπα, μετέβησαν στο σημείο όπου εκτελείται εργολαβία του Δήμου Φαιστού και φόρτωσαν σε όχημα τους υλικά κι εργαλεία που βρίσκονταν στο υπό εκτέλεση έργο.

Στη διάρκεια της επιστροφής τους, ένα από τα δύο οχήματα, στα οποία επέβαιναν δύο από τους τρεις δράστες, έγινε αντιληπτό από τον αιρετό του Δήμου, ο οποίος και τους ζήτησε να σταματήσουν, με σκοπό να ενημερώσει στη συνέχεια τις Αστυνομικές Αρχές. Οι δύο άντρες σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου κι ο αιρετός κατέβηκε από το δικό του αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς το όχημα στο οποίο υπήρχαν τα υλικά του δήμου. Ενώ ο αιρετός κατευθύνονταν προς το όχημα, χωρίς να αντιληφθεί κάτι, δέχθηκε πισώπλατο χτύπημα με γροθιά από τρίτο πρόσωπο το οποίο αποδείχθηκε στη συνέχεια πως είχε συμμετοχή στην απομάκρυνση των υλικών του δήμου. Ο αιρετός έπεσε στο έδαφος από το χτύπημα, ενώ ο άνδρας που τον χτύπησε συνέχισε να τον χτυπά με κλοτσιές στο κεφάλι και τα πλευρά.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό, από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι και σταμάτησαν τον δημότη, που όταν κατανόησε το παράνομο κι επικίνδυνο της πράξης του, εξαφανίστηκε. Οι δύο άλλοι άνδρες που συμμετείχαν στο περιστατικό συνελήφθησαν με άμεση παρέμβαση των Αστυνομικών Αρχών, ενώ για όλα τα γεγονότα έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Μετά το πέρας του συμβάντος, ο αιρετός χρειάστηκε να μεταβεί στο Κέντρο Υγείας για τις Πρώτες Βοήθειες, ενώ εξετάστηκε και από ιατροδικαστή ο οποίος και διαπίστωσε σωματικές βλάβες. Έπειτα από τη λήξη του περιστατικού κατατέθηκαν δύο μηνύσεις, από τον ανάδοχο του έργου για κλοπή υλικών και από τον αιρετό του Δήμου για τον ξυλοδαρμό.

«Είναι προφανές πως η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται είναι καταδικαστέα» τονίζει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:

«Στην προκειμένη περίπτωση όμως, μιλάμε για τον τραυματισμό ενός αιρετού, ο οποίος δέχθηκε επίθεση επειδή προσπάθησε να υποστηρίξει τα συμφέροντα του Δήμου, οπότε όλων ανεξαιρέτως των δημοτών. Δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε το γεγονός και να τονίσουμε πως όλες οι διαφορές μπορούν και πρέπει να επιλύονται με διάλογο, κατανόηση και ηρεμία. Οι αστυνομικές αρχές και η Δικαιοσύνη επιτελούν άριστα το έργο τους αναφορικά με την συγκεκριμένη περίπτωση και τους έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Για όλα τα υπόλοιπα όμως, υπάρχει η δημοκρατία, που υπερβαίνει την αυτοδικία και σε αυτή πιστεύουμε».

_2.jpg

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg