Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συνάντηση με Κεφαλογιάννη για τα οδικά δίκτυα Κόκκινος Πύργος - Αγία Γαλήνη, Ηρακλείου - Μεσαράς
Συνάντηση με Κεφαλογιάννη για τα οδικά δίκτυα Κόκκινος Πύργος - Αγία Γαλήνη, Ηρακλείου - Μεσαράς PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 01 Μάρτιος 2021 13:41
Συνάντηση για την προώθηση μελετών και παρεμβάσεων στο δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά, αλλά και για τη χρηματοδότηση μελέτης του έργου Κόκκινος Πύργος - Αγία Γαλήνη, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού, με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού στην Αθήνα, τέθηκαν υπόψη του κ. Κεφαλογιάννη όλα τα σημαντικά θέματα υποδομών και μεταφορών που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού, που αποτελούνταν από το Δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Φασομυτάκη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλη Ορφανουδάκη, έθεσε υπόψη του Υπουργού την ανάγκη να προχωρήσει η δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου και ασφαλούς παραλιακού άξονα από τον Κόκκινο Πύργο ως και την Αγία Γαλήνη. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού τόνισε πως η ευρύτερη περιοχή αναπτύσσεται ραγδαία τουριστικά, οπότε και είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα νέο δίκτυο, με σκοπό τη συνολική αναβάθμιση όχι μόνο του Κόκκινου Πύργου, αλλά ολόκληρου του νότιου μετώπου, το οποίο δέχεται ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Η Αντιπροσωπεία του Δήμου τόνισε επίσης την προσπάθεια που έχει ήδη γίνει για ανάπτυξη νέων υποδομών στην περιοχή, οι οποίες ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είχαν ως αποτέλεσμα ο Κόκκινος Πύργος και οι υπόλοιπες παραλίες του Δήμου να αποτελέσουν πόλο έλξης δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών.
Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε επίσης, για την κοινή προσπάθεια των Δήμων Φαιστού και Γόρτυνας που έχει στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, καθώς επίσης και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε σημεία που έχουν καταγραφεί ως επικίνδυνα. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού επισήμανε την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις και ενδυνάμωση της υφιστάμενης συνεργασίας Δήμου, Περιφέρειας και Υπουργείου, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση σε επίπεδο μεταφορών.

 

 

ypoyrgeio_kefalogiannis.jpg

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg