Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Πρωτιά στην Καινοτομία Διεκδικεί ο Δήμος Φαιστού Αναφορικά με την Ανακύκλωση
Πρωτιά στην Καινοτομία Διεκδικεί ο Δήμος Φαιστού Αναφορικά με την Ανακύκλωση PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος 2021 12:13

Την ... πρώτη θέση σε επίπεδο καινοτομίας σε ολόκληρη την Κρήτη διεκδικεί ο Δήμος Φαιστού αναφορικά με το πρόγραμμα Ανακύκλωσης που υλοποιεί. Ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Αντώνη Κωνσταντουλάκη, έθεσαν ως βασικό στόχο στον τομέα Περιβάλλοντος την επανεκκίνηση της ανακύκλωσης μετά από δέκα και πλέον χρόνια απραξίας, καθώς και την ενίσχυση του πρασίνου στο Δήμο. Στο πλαίσιο αυτό, μπήκε σε νέο πλαίσιο το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Φαιστού στους μπλε κάδους, οι οποίοι και τοποθετήθηκαν εκ νέου σε όλα τα διοικητικά όρια του Δήμου, ανάγοντας τον σε έναν από τους πρώτους δήμους της Κρήτης σε όγκο ανακυκλώσιμων υλικών. Από την πρώτη στιγμή μάλιστα υπήρξε σχετική ενημέρωση τόσο στην Α' θμια όσο και στην Β' θμια εκπαίδευση με ενημέρωση, διανομή φυλλαδίων και τσαντών ανακύκλωσης, κάτι το οποίο πραγματοποιήθηκε και στο πλαίσιο ανοικτής εκδήλωσης μπροστά από το Δημαρχείο του Δήμου Φαιστού.


Τις επόμενες ημέρες μάλιστα αναμένεται ο εξοπλισμός υπογειοποίησης κάδων στο Δήμο Φαιστού, που εντάσσουν το Δήμο σε έναν από τους 15 της Ελλάδας και τον μοναδικό στην Κρήτη που εφαρμόζει το νέο καινοτόμο σύστημα, όπως επίσης και νέα προμήθεια μπλε κάδων ανακύκλωσης, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια που υλοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα. Ο Δήμος άλλωστε, έχει ήδη υιοθετήσει από την προηγούμενη χρονιά την διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες για την αποκομιδή βαρέων αντικειμένων, όσο όμως και το πλαίσιο ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών των Δημοτών.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο της Υπηρεσίας Καθαριότητας 28920 -22007 από τις 8.00 το πρωί έως και τις 3.00 το μεσημέρι για να προγραμματίζουν το ραντεβού απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων, αλλά και συλλογής προς ανακύκλωση όλων των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών τους συσκευών, όπως οθόνες υπολογιστών, τηλεοράσεις κι άλλες μικρές ηλεκτρικές συσκευές. Στο μεταξύ, σε επίπεδο περιβαλλοντικής συνείδησης, ο Δήμος Φαιστού ανακυκλώνει όλους τους λαμπτήρες που αλλάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς επίσης και όλες τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.
«Οι προσπάθειες μας συνεχίζονται με την παραλαβή υπογείων συστημάτων κάδων, αλλά και τη δημιουργία δύο πράσινων σημείων για διαλογή απορριμμάτων στην πηγή» αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αντώνης Κωνσταντουλάκης για να προσθέσει: «Μέχρι τώρα έχουμε αποδείξει πως η ανακύκλωση που για χρόνια δεν γίνονταν στο Δήμο Φαιστού, όχι μόνο είναι επιτυχημένη, αλλά δίνει και ουσιαστικά αποτελέσματα προς όφελος των δημοτών και του περιβάλλοντος».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης αναφέρει:
«Αυτό που θα αφήσουμε στα παιδιά και στις επόμενες γενιές είναι το περιβάλλον. Οπότε πρέπει να το διαφυλάξουμε και να το προστατεύσουμε. Γι' αυτό κι από την πρώτη στιγμή μαζί με τους συνεργάτες μου θέσαμε τις βάσεις για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος που προχωρά δυναμικά και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση».

 

 

 

anakyklwsh.jpeg

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg