Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Στην Τελική Ευθεία τα Έργα Αθλητικής Ανάπτυξης στη Μεσαρά
Στην Τελική Ευθεία τα Έργα Αθλητικής Ανάπτυξης στη Μεσαρά PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2021 14:44

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Φαιστού, ΓρηγόρηςΝικολιδάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μανώλη Ορφανουδάκη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Γιάννη Φασομυτάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πορεία προγραμματισμένων έργων των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι την προσεχή εβδομάδα, ο Δήμος Φαιστού προχωρά στον διαγωνισμό δημοπράτησης του Κλειστού Γυμναστηρίου Τυμπακίου, ύψους 2,89 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

Στο μεταξύ, ετοιμάζονται οι Προγραμματικές Συμβάσεις των Έργων που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων του 2020 για:

1. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Σταδίου Μοιρών, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ.

2. Κλειστό Γυμναστήριο Ξιφασκίας στην Πόμπια, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα ολοκληρώνονται οι μελέτες για:

· Αναρριχητικό Κέντρο Ζαρού, προκειμένου να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων 2021 του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

· Κατασκευή Μεταλλικού Κελύφους του Κολυμβητηρίου Μοιρών, που εγκρίθηκε η ένταξή του στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Επιπρόσθετα προχωρούν οι μελέτες για:

· Κωπηλατοδρόμιο στο Φράγμα Φανερωμένης.

· Πίστα Motocross.

«Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στο στόχο, ώστε η Μεσαρά να γίνει και αθλητικός προορισμός, εκτός από τουριστικός, όλες τις εποχές του χρόνου, με σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις» τόνισε σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος και η αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό για τη συνεργασία, ενώ ο κ. Νικολιδάκης ανέφερε:

«Προχωράμε σε έναν κοινό στόχο με το Υπουργείο και τον Υφυπουργό, με σκοπό ο τόπος μας και ο Δήμος μας, να αναπτυχθούν, αλλά και να γίνουν πόλος έλξης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg