Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Προχωρά η Ανάπλαση της Πλατείας Δασκαλογιάννη
Προχωρά η Ανάπλαση της Πλατείας Δασκαλογιάννη PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2021 14:10

Στην ανάπλαση της πλατείας Δασκαλογιάννη στις Μοίρες προχωρά ο Δήμος Φαιστού. Η υπογραφή για τη σύμβαση της ανάπλασης, η οποία και είχε αρχικό προϋπολογισμό 350.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων, έχει υλοποιηθεί, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου για να εκκινήσουν οι εργασίες. Η συνολική παρέμβαση αφορά έναν χώρο σχεδόν 1.300 τετραγωνικών μέτρων, ενώ περιλαμβάνει αναπλάσεις επίσης τμήματος της οδού Αγίας Παρασκευής, αλλά και τμήματος της οδού Ρήγα Φεραίου, με σκοπό την ανάδειξη του διατηρητέου κτίσματος της βιβλιοθήκης, αλλά και την αναβάθμιση της περιοχής.

Με το νέο σχεδιασμό της ανάπλασης, τα όρια της πλατείας παραμένουν ως έχουν ενώ αποξηλώνονται οι υπάρχουσες κατασκευές, όπως πεζοδρόμια και όλη η ασφαλτόστρωση. Αστικός εξοπλισμός όπως παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων και stand ποδηλάτων θα τοποθετηθούν σε διακριτές θέσεις, ενώ στο πλαίσιο της αναβάθμισης προβλέπεται η φύτευση μεγάλου δέντρου για σκίαση στο κέντρο του αμφιθεατρικού χώρου. Οι υφιστάμενες φυτεύσεις διατηρούνται και διαμορφώνονται τα παρτέρια τους. Ο χώρος κίνησης των οχημάτων επίσης θα επιστρωθεί με κυβόλιθους από τοπικό πέτρωμα.

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις επί της οδού Αγίας Παρασκευής προβλέπεται η αποξήλωση της ασφαλτόστρωσης της οδού καθώς και η καθαίρεσητων υφιστάμενων πεζοδρομίων.Η υψομετρική διαμόρφωση της οδού που λειτουργικά αποτελεί συνέχεια της πλατείας γίνεται έχοντας ως γνώμονατην προσβασιμότητα, καθώς και τη δημιουργία κλίσεων καιεπικλίσεων για την επαρκή απορροή των όμβριων υδάτων και την αποτελεσματική λειτουργία του δικτύουσυλλογής τους.Για το λόγο αυτό προβλέπεται η διαμόρφωση πεζοδρομίων, ώστε η κίνηση τωνπεζών να γίνεται σε όλο το πλάτος της με οδηγούς όδευσης τυφλών. Η λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων πλάτους 4 μέτρων οριοθετείται με τη χρήση κρασπέδων από σκυρόδεμα και κυβόλιθου διαφορετικών διαστάσεων από της πλατείας.

Η οδός Ρήγα Φεραίου επίσης επανασχεδιάζεται ως πεζόδρομος. Όμοια με την οδό Αγίας Παρασκευής προβλέπεται η διαμόρφωση πεζοδρομίων σε ισοσταθμία με το κατάστρωμα της οδού. Επιστρώνεται με κυβόλιθο όμοιο με αυτόν του χώρου κίνησης οχημάτων της πλατείας. Επίσης προβλέπεται να γίνουν όλες οι απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την τοποθέτηση φωτιστικώνσωμάτων και η σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ καθώς επίσης και οι εργασίες για την κατασκευή δικτύουαποχέτευσης λυμάτων , ομβρίων, αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και κατασκευή δικτύου για την άρδευσητου πρασίνου.

«Η συγκεκριμένη ανάπλαση εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο που έχουμε για αναπλάσεις και παρεμβάσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού» αναφέρει με δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης και προσθέτει:

«Πρόκειται για ένα ακόμα έργο που αναβαθμίσει τη Δημοτική Ενότητα Μοιρών, αλλά και μια ολόκληρη περιοχή».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης τονίζει:

«Συνεχίζουμε τις δράσεις μας και τα έργα που αρχίσαμε από την προηγούμενη χρονιά. Είχαμε πει πως θα υπάρχει συνέχεια και σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αναβαθμίζουμε ουσιαστικά την καρδιά των Μοιρών και αναδεικνύουμε ένα σημαντικό διατηρητέο κτίσμα όπως είναι η βιβλιοθήκη. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε μια σειρά από μεγάλες και μικρότερες αναπλάσεις σε όλα τα όρια του Δήμου γι’ αυτό και συνεχίζουμε να διεκδικούμε πόρους τόσο από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων όσο όμως και από Ευρωπαϊκά Προγράμματα».

att00004.jpg
att00007.jpg
 

Χάρτης περιοχής

map.jpg