Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Σε Ετοιμότητα για την Επικείμενη Κακοκαιρία στο Δήμο Φαιστού η Πολιτική Προστασία
Σε Ετοιμότητα για την Επικείμενη Κακοκαιρία στο Δήμο Φαιστού η Πολιτική Προστασία PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2021 13:48

Έτοιμος για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με την κωδική ονομασία «Μήδεια» είναι ο Δήμος Φαιστού. Προς το παρών τα φαινόμενα παραμένουν ήπια, ωστόσο με βάση το τελευταίο ενημερωτικό σημείωμα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η κακοκαιρία θα πλήξει το Δήμο Φαιστού από το βράδυ σήμερα έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου.

 

Παρ’ όλα αυτά, με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, όλοι οι πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων έχουν ενημερωθεί για το νέο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα οχήματα και το ανθρώπινο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Σε συνεργασία μάλιστα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Φασομυτάκη, σε επιφυλακή βρίσκονται και τα οχήματα των εν λόγω υπηρεσιών.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Κωνσταντουλάκης, παρακολουθεί στενά το φαινόμενο, καθώς από το βράδυ αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του Δήμου, οπότε και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κυρίως από τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού, παραμένει επίσης σε απ' ευθείας επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, τις πυροσβεστικές και αστυνομικές υπηρεσίες, αλλά και με το εκτεταμένο δίκτυο εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, από την αρμόδια Αντιδημαρχία συστήνεται σε όλους τους Δημότες να υπακούν στις υποδείξεις των ειδικών, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να συμμορφώνονται σε κάθε νέα ανακοίνωση πρόβλεψης ακραίων φαινομένων.

 

att00028.jpg

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg