Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Σε Α.Τ. Φαιστού και Καλυβιανή ο Δήμαρχος και η Αντιπροσωπεία του Δήμου
Σε Α.Τ. Φαιστού και Καλυβιανή ο Δήμαρχος και η Αντιπροσωπεία του Δήμου PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 04 Ιανουάριος 2021 09:45

Ευχές με το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού και το προσωπικό, καθώς και με τις μοναχές της Ιεράς Μονής Καλυβιανής αντάλλαξαν ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης και αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού που αποτελούνταν από τους Αντιδημάρχους Γιάννη Φασομυτάκη και Αντώνη Κωνσταντουλάκη, καθώς και τον πρόεδρο της κοινότητας Πιτσιδίων – Ματάλων, Κώστα Σπινθάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης στο Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, ο δήμαρχος Φαιστού ενημέρωσε τον Διοικητή για τις νέες πεζοδρομήσεις που υλοποιούνται στη Δημοτική Ενότητα Μοιρών, παρουσιάζοντας του το ολοκληρωμένο σχέδιο για την βελτίωση του πολιτισμού καθημερινότητας, αλλά και για την δημιουργία ενός μεγάλου πεζόδρομου στην καρδιά των Μοιρών. Ο Διοικητής συμφώνησε με το πλαίσιο που θέτει η Δημοτική Αρχή κάνοντας σαφές ότι πρέπει να υπάρξει διάκριση μεταξύ πεζόδρομου προς τους πολίτες και χώρου που παραχωρείται προς τα καταστήματα προκειμένου η ανάπτυξη να είναι ισόρροπη και να μην θίγεται κανείς. Ο Δήμαρχος συμφώνησε, περιγράφοντας το σχέδιο της επόμενης ημέρας και τονίζοντας πως μετά την ολοκλήρωση της βασικής υποδομής ακολουθούν και οι υπόλοιπες που θα διασφαλίζουν ορθή λειτουργία των καταστημάτων, ασφαλή κίνηση πεζών, αλλά και μια εικόνα σύγχρονης πόλης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε το θέμα επίσης του νέου Διοικητηρίου Φαιστού που πρόκειται να αποπερατωθεί από το Δήμο και που εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο προς παράδοση μέχρι το τέλος του 2021.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Δήμου Φαιστού στην Ιερά Μονή Καλυβιανής παραδόθηκαν από τη δημοτική αρχή κρέας, τρόφιμα, γαλακτοκομικά προϊόντα και κηπευτικά, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της μονής και των ιδρυμάτων που φιλοξενεί.

Την αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού συνόδευσε και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εθελοντών ΟΦΗΜπάμπης Χαλκιαδάκης,  ο οποίος και παρέδωσε κρέας για όλα τα ιδρύματα της Καλυβιανής. Ο Σύνδεσμος αποτελείται από μέλη όλων των συλλόγων, ενώ είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό έργο του και τις εθελοντικές δράσεις, τις οποίες και στηρίζει ο δήμος Φαιστού.

«Στο κατώφλι του 2021 ευχόμαστε κατ’ αρχάς να μη ζήσουμε ξανά ποτέ αντίστοιχες δυσάρεστες στιγμές όπως αυτές του 2020» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:

«Για εμάς το 2020 υπήρξε δημιουργικό, παρά τις δυσκολίες του και μπορούμε πλέον να συζητάμε για μια σειρά από μεγάλα έργα, μεταξύ των οποίων και το νέο Διοικητήριο Φαιστού.Αυτές οι ημέρες όμως είναι ημέρες που πρέπει να θυμόμαστε ότι η υγεία, η αγάπη και η προσφορά αποτελούν υπέρτατα αγαθά. Γι’ αυτό, τόσο εμείς όσο και οι εθελοντές των συλλόγων, βρισκόμαστε στο πλευρό των μοναχών της Καλυβιανής που επιτελούν ένα σπουδαίο και θεάρεστο έργο. Ας γίνουν οι πράξεις τους παράδειγμα μίμησης για τον καθένα μας κι ας πορευθούμε με τις αξίες που μεταλαμπαδεύονται μέσω της Ιεράς Μονής στον καινούριο χρόνο. Χρόνια πολλά σε όλους».

image_2.jpg
image_1.jpg
 

Χάρτης περιοχής

map.jpg