Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ολοκληρώνεται Έργο Οδοποιίας Μισού Εκατομμυρίου Ευρώ στο Δήμο Φαιστού
Ολοκληρώνεται Έργο Οδοποιίας Μισού Εκατομμυρίου Ευρώ στο Δήμο Φαιστού PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 24 Δεκέμβριος 2020 10:54

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο «Αγροτική Οδοποιία τοπικής κοινότητας Πόμπιας Δήμου Φαιστού», το οποίο καλύπτει μια συνολική έκταση 3,6 χιλιομέτρων.
Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ, με ακριβή προσδιορισμό προϋπολογισμού τις 484.000 ευρώ, ενώ έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020 και ειδικότερα στη δράση «Βελτίωση πρόσβασης σε αγροτική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Το έργο εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο αναπλάσεων και βελτιώσεων της αγροτικής οδοποιΐας που πραγματοποιούνται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαιστού, με στόχο τόσο της Δημοτικής Αρχής, όσο και των Τεχνικών Υπηρεσιών την πλήρη αναβάθμιση και τις βελτιώσεις πρόσβασης όλων των αγροτικών δικτύων.
Τις εργασίες των συνεργείων επόπτευσαν ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Φασομυτάκη, τον Αντιδήμαρχο Νίκο Καργάκη, και τον μηχανικό του Δήμου Φαιστού Γρηγόρη Χαρωνίτη. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού διαπίστωσε τη μεγάλη αναβάθμιση που υλοποιείται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ως τώρα πορεία των εργασιών, αλλά και τη θέληση της για ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κατασκευή βάσης οδοστρωσίας μέσου πάχους 20 εκατοστών, ώστε να προκύψει κατάλληλη γεωμετρική επιφάνεια για την υποδοχή του ασφαλτοτάπητα. Η ασφαλτόστρωση γίνεται σε πλάτος 6.60 μέτρων, ενώ η κατασκευή θα ολοκληρωθεί με την εκτέλεση εργασιών σήμανσης και ασφάλειας και την τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων και ένδειξης επικίνδυνων θέσεων για τη διαγράμμιση οριογραμμών στο οδόστρωμα με ανακλαστική βαφή.
dromos_3.jpg
dromos_2.jpg
dromos.jpg

 

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg