Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Και Επίσημα στο Δήμο Φαιστού τα Πρώτα 7 Εκατομμύρια από τις Ενισχύσεις των 18 Εκατομμυρίων
Και Επίσημα στο Δήμο Φαιστού τα Πρώτα 7 Εκατομμύρια από τις Ενισχύσεις των 18 Εκατομμυρίων PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2020 11:50
Έφθασαν και επίσημα στο Δήμο Φαιστού, τα πρώτα 7 εκατομμύρια ευρώ από το συνολικό ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση για το Δήμο και αφορούν σε αποκαταστάσεις από θεομηνίες και πρόληψη τυχόν σοβαρών προβλημάτων που θα προκύψουν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Η υπογραφή της σχετικής έγκρισης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρη Σκάλκο. Η έγκριση της χρηματοδότησης αποτελεί μια προσπάθεια μηνών την οποία και κατέβαλε η Δημοτική Αρχή, από την έναρξη κιόλας της θητείας της, αλλά και διαρκών παρεμβάσεων μέσω προσωπικών επαφών και συναντήσεων σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, τόσο του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, όσο και του αντιδημάρχου Γιάννη Φασομυτάκη. Η διαδικασία ως την έγκριση της χρηματοδότησης, αποτέλεσε προϊόν κοπιαστικής εργασίας δημάρχου, αντιδημάρχου και υπηρεσιακών παραγόντων, κατάθεσης τεχνικών δελτίων, αλλά και διαρκούς επικοινωνίας και συνεργασίας με τα στελέχη των Υπουργείων, προκειμένου για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος.

«Η έγκριση του συγκεκριμένου ποσού αποτελεί μια επιβράβευση μιας τεράστιας προσπάθειας, διαρκών συναντήσεων στην Αθήνα και καθημερινών συνομιλιών σε όλα τα επίπεδα με κάθε συναρμόδιο» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:
«Τα συγκεκριμένα χρήματα, μετά από έναν μεγάλο αγώνα που δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε, έρχονται ασφαλώς να ωφελήσουν τον τόπο μας. Δυστυχώς τα έργα έπονται τραγικών περιστατικών που έχουν σημαδέψει το Δήμο Φαιστού. Θεωρούμε υποχρέωση μας να προχωρήσουν ώστε να υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο μας και να μην θρηνήσουμε ποτέ ξανά θύματα. Ευχαριστούμε όλους όσοι υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια και βοήθησαν στην έγκριση των κονδυλίων».
Για ένα πολύ σημαντικό ποσό προς τον τόπο και την Κρήτη, κάνει λόγο από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Φασομυτάκης.
«Από το πρώτο ραντεβού μας με τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη ο οποίος και στήριξε άμεσα τα αιτήματα μας αντιλαμβανόμενος τη σπουδαιότητα τους, μέχρι και σήμερα, δόθηκε ένας πολύ μεγάλος αγώνας για να μπορέσει να εγκριθεί το συγκεκριμένο ποσό» αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει:
«Πρέπει από καρδιάς να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή, τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και ιδιαίτερα τους Υφυπουργούς Γιάννη Κεφαλογιάννη, όπως και Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς και τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Σκάλκο, για την υποστήριξη και βοήθεια τους».

 

 

img_1154.jpg

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg