Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Δράση Εθελοντικού Kαθαρισμού στο Φοινικόδασος του Αφραθιά και στη Λίμνη Ζαρού
Δράση Εθελοντικού Kαθαρισμού στο Φοινικόδασος του Αφραθιά και στη Λίμνη Ζαρού PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2020 10:56
Στο πλαίσιο της πρόσφατης επιτυχημένης εθελοντικής προσπάθειας τμηματικού καθαρισμού στη λίμνη Αγυιάς στα Χανιά, η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζει και πραγματοποιεί σειρά εθελοντικών παρεμβάσεων σε όλη την Κρήτη με τη συμμετοχή της κοινωνίας.

Επόμενοι σταθμοί, στο δασάκι του Αφραθιά το Σάββατο 4 Ιουλίου με ώρα έναρξης στις 10:30 το πρωί, με παράλληλη δράση στο μονοπάτι περιφερειακά της λίμνης του Ζαρού, όπου θα γίνει εθελοντικός τμηματικός καθαρισμός, για την αντιμετώπιση των αυξημένων κινδύνων πυρκαγιάς, καθώς και για την απορρύπανση των περιοχών, για περιβαλλοντικούς λόγους.
Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης λαμβάνει τη πρωτοβουλία διοργάνωσης της συγκεκριμένης δράσης σε συνεργασία με τη Πολιτική Προστασία του Δήμου Φαιστού, το Κέντρο Εθελοντισμού της Περιφέρειας Κρήτης και το Εθελοντικό Κλιμάκιο Εκτάκτων Αναγκών Αγυιάς.

Τα οφέλη των παραπάνω δράσεων θα είναι πολλαπλά σε επίπεδο Περιφέρειας και η συνεργασία αυτή θα εμπνεύσει και θα ευαισθητοποιήσει τη τοπική κοινωνία στη προσπάθεια ενίσχυσης του εθελοντισμού και της πολιτικής προστασίας.
Τόσο το φοινικόδασος στον Αφραθιά όσο και το μονοπάτι της λίμνης Ζαρού, αποτελούν περιοχές απαράμιλλου κάλους και έχουν μοναδικό φυσικό πλούτο. Η ανάγκη καθαρισμού και συντήρησης των περιοχών αυτών, ενόψει μάλιστα και της θερινής περιόδου, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, για την πρόληψη ενάντια σε κινδύνους πυρκαγιάς, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ανάδειξη-διατήρηση της χλωρίδας του τόπου.
Στην παραπάνω εθελοντική δράση θα τηρηθούν οι κανόνες υγειονομικής ασφάλειας, για την αποφυγή συνωστισμού των πολιτών-εθελοντών, αλλά και για την αποφυγή ατυχημάτων καθώς θα γίνει χρήση μηχανημάτων καθαρισμού.
foinikodasos_afrathia_-_limnh_zarou.jpg

 

__1.jpg

__2.jpg

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg