Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ενίσχυση Δομών Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου
Ενίσχυση Δομών Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2020 16:04

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 55/τ.Α/11-3-2020 και στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από την διάδοση του ιού COVID-19, το προσωπικό των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών και του ΚΔΑΠ, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη, θα απασχοληθεί στις Δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» Μοιρών, Τυμπακίου, Ζαρού και στο Γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Το Γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας και οι ανωτέρω Δομές, σε συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Ενοτήτων, κατά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε θα προβούν στα παρακάτω:

 

  • Καταγραφή των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και ΔΕΝ έχουν οικογενειακό - υποστηρικτικό περιβάλλον
  • Καταγραφή των απόρων και οικονομικά αδύναμων κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους, αδυνατούν να εξυπηρετηθούν και ΔΕΝ έχουν οικογενειακό - υποστηρικτικό περιβάλλον
  • Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους ανωτέρω
  • Διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των ανωτέρω κατηγοριών (παραλαβή αιτήσεων, παράδοση πιστοποιητικών κλπ)

Οσον αφορά στις σχολικές καθαρίστριες, θα απασχοληθούν στον καθαρισμό των υπηρεσιών του Δήμου στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Μοίρες), στην Δ.Ε Τυμπακίου και στην Δ.Ε Ζαρού.

Κατά την εκτέλεση των ανωτέρω καθηκόντων, το προσωπικό των Δομών φέρει υποχρεωτικά όλα τα μέσα ατομικής προστασίας που προβλέπονται από την κείμενη Νομοθεσία και τις συστάσεις του ΕΟΔΥ.

Όσον αφορά την επικοινωνία των πολιτών και τους χώρους λειτουργίας:

Κατάλληλος χώρος λειτουργίας στην Δ.Ε Μοιρών ορίζεται το Γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας και το Γραφείο της Δομής «Βοήθεια στο Σπίτι Μοιρών»

Τηλέφωνα: 28923-40 217 / 40 204
Fax: 28923-40 247
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Κατάλληλος χώρος στην Δ.Ε Τυμπακίου ορίζεται το Γραφείο της Δομής «Βοήθεια στο Σπίτι Τυμπακίου».

Τηλέφωνο: 28920-52 816

 

Κατάλληλος χώρος στην Δ.Ε Ζαρού ορίζεται το Γραφείο της Δομής «Βοήθεια στο Σπίτι Ζαρού».
Τηλέφωνο: 28940- 31 861

 

Με μέριμνα των συντονιστών Κοινωνικών Λειτουργών των Δομών, θα καταρτίζεται ημερήσιο πρόγραμμα απασχολουμένων και ωφελούμενων πολιτών και θα ενημερώνεται ο προϊστάμενος και η Δημοτική Αρχή.

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Έρευνας θα διαπιστώνουν και θα ιεραρχούν τις ανάγκες των ευάλωτων πολιτών

 

 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΑΡΜΟΥΤΑΚΗ-ΡΟΔΟΥΣΑΚΗ

 

Ενίσχυση Δομών Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου

Αρχείο pdf (199 KB)

 

 

Χάρτης περιοχής

map.jpg