Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ένα Φόρτηγο με Ανθρωπιστική Βοήθεια και Τρόφιμα για τους Πυρόπληκτους από τον Δήμο Φαιστού
Ένα Φόρτηγο με Ανθρωπιστική Βοήθεια και Τρόφιμα για τους Πυρόπληκτους από τον Δήμο Φαιστού PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 10 Σεπτέμβριος 2021 07:56
Ένα φορτηγό με είδη πρώτης ανάγκης, προσωπικής φροντίδας, ρουχισμό, τρόφιμα και φυσικό μεταλλικό νερό, κατάφερε να συγκεντρώσει ο Δήμος Φαιστού, προκειμένου να συμβάλει στο έργο βοήθειας και συμπαράστασης προς τους πυρόπληκτους της Εύβοιας.
Είναι χαρακτηριστικό, πως στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής ανταποκρίθηκαν εθελοντικά εκατοντάδες πολίτες, που με το υστέρημα τους θέλησαν να δείξουν την υποστήριξη προς το συνάνθρωπο. Στους χώρους συγκέντρωσης τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και ανθρωπιστικής βοήθειας, κατάφεραν να συγκεντρωθούν συνολικά 14 παλέτες με τρόφιμα, ιατρικά είδη, είδη πρώτης ανάγκης και προσωπικής φροντίδας, ενώ 10 ακόμα παλέτες με φυσικό μεταλλικό νερό Zaro'sπρόσφερε η εταιρία ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε. στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης.
Η συγκέντρωση των ειδών ολοκληρώθηκε στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού, ενώ τη μεταφορά τους ανέλαβε δωρεάν η Μεταφορική Εταιρία «Παντελάκης», η οποία και υλοποιήθηκε επίσης δωρεάν από τις Μινωικές Γραμμές.

«Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ως Δημοτική Αρχή ήταν να ενεργοποιήσουμε τους δημότες μας, τους φορείς και εταιρίες του Δήμου μας, για μια κοινή προσπάθεια υποστήριξης ανθρώπων που έχουν ανάγκη» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης για να προσθέσει:
«Θέλω να ευχαριστήσω κάθε δημότισσα και κάθε δημότη που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια, όλους τους εκπροσώπους των φορέων και τους ανθρώπους που συνέβαλαν, αλλά και τις εταιρίες μας που δείχνουν όποτε κι αν χρειαστεί το κοινωνικό τους πρόσωπο. Ως Δήμος έχουμε υποχρέωση συνεργασίας και βοήθειας απέναντι σε κάθε δήμο της χώρας, απέναντι σε κάθε συνάδελφο και κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Κι αυτό προσπαθούμε να πράξουμε».
Εκτός από την μαζική ανταπόκριση εκατοντάδων πολιτών του Δήμου Φαιστού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για παροχή βοήθειας προς τους πυρόπληκτους, τους οποίους ο Δήμος και ευχαριστεί, αισθάνεται την ανάγκη επίσης να ευχαριστήσει τις εταιρίες και φορείς, χωρίς την υποστήριξη των οποίων, η παροχή βοήθειας θα ήταν ανέφικτη.

Ειδικότερα ο Δήμος Φαιστού ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη τους:
1. Μινωικές Γραμμές.
2. Παντελάκης Μεταφορική.
3. Αγροτικός Συνεταιρισμός Τυμπακίου.
4. Σκουτελικό Τυμπακίου - Σκουτελικό Μοιρών.
5. Μεσιτικό Γραφείο CRETAEstate, Δημήτρης Παπαδάκης.
6. Παπαδάκης ΚΡΗΤΡΟΦ, Καμηλάρι.
7. Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσιδίων - Ματάλων.
8. Μάταλα Μονομετοχική Δήμου Φαιστού Α.Ε.
9. Βότομος Α.Ε. - Νερό Zaro's.
att00019.jpg
att00013.jpg
att00010.jpg
att00007.jpg
 

Χάρτης περιοχής

map.jpg