Εικόνες Δήμου Φαιστού
 
 
 
 

Καλωσήρθατε στο Δήμο μας

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο του Δήμου Φαιστού. Στις ακόλουθες σελίδες μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες για:

 

 

Αρχική Ο Δήμος Περιβάλλον Μορφολογία Εδάφους
Μορφολογία Εδάφους PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 03 Ιούλιος 2008 10:30

Στα βόρεια του Δήμου εκτείνεται η ορεινή και ημιορεινή ζώνη των νοτίων υπωρειών του Ψηλορείτη, οι περιοχές αυτές χαρακτηρίζονται από έντονες κλίσεις οι οποίες ομαλοποιούνται σταδιακά όσο προχωράμε προς τις κεντρικές εκτάσεις του Δήμου. Τις περιοχές αυτές καταλαμβάνουν τα Τοπικά Διαμερίσματα Σκουρβούλων και Ρουφά καθώς και τα βόρεια τμήματα των Τοπικών Διαμερισμάτων Γαλιάς, Μοιρών και Καστελίου.

Στα νότια του Δήμου υπάρχει ο ορεινός όγκος των Αστερουσίων με εκτάσεις οι οποίες επίσης χαρακτηρίζονται από έντονες κλίσεις. Τις περιοχές αυτές καλύπτουν τα Τοπικά Διαμερίσματα Αντισκαρίου, Πηγαϊδακίων και Αληθινής καθώς και τα νότια τμήματα των Τοπικών Διαμερισμάτων Κουσέ, Πόμπιας και Περίου.

Ανάμεσα στις περιοχές με τις έντονες κλίσεις υπάρχει η πεδινή ζώνη του κεντρικού και δυτικού τμήματος της πεδιάδας της Μεσσαράς, εδώ το έδαφος χαρακτηρίζεται από ομαλό ανάγλυφο και αποτελείται από πεδινές εκτάσεις και χαμηλούς λόφους.

Στα νότια άκρα ο Δήμος έχει έξοδο προς το Λιβυκό και η παραλιακή του ζώνη αποτελείται τόσο από ακτές με ομαλό ανάγλυφο όσο και από βραχώδεις ακτές.